Dirigenten

Dirigente Harmonieorkest: Graziana Buzzerio

grazianaAl vanaf zeer jonge leeftijd is Graziana begeesterd door de muziek. Zij koos voor de klarinet en in 2005 behaalde zij met grootste onderscheiding haar diploma hogere graad aan de SAMWD van Beringen. In 1999 behaalde zij de 2de plaats bij de Internationale Celtic Muziekwedstrijd. In januari 2006 nam zij deel aan het laureatenconcert met het Limburgs Orkest – ‘Jeugd en Muziek’. Tevens behaalde zij, in november 2006, een zilveren medaille op het Concours Européen pour clarinette te Luxemburg (G.H. Luxemburg).

Zij vervolgde haar muziekopleiding aan LUCA – Campus Lemmensinstituut te Leuven en behaalde in juni 2010 met grote onderscheiding haar diploma’s ‘Master in de muziek’ (hoofdvak klarinet) en ‘Specifieke lerarenopleiding’.

Momenteel is Graziana actief als dirigent bij de K. H. De Eendracht Meulenberg-Houthalen en K. H. Hoop in de toekomst Paal. Als leraar muziek is zij werkzaam in het secundair onderwijs (WICO Campus Mater Dei Overpelt). Verder is ze leraar AMV, instrument (klarinet, saxofoon) en samenspel aan de SAMWD Beringen en docent klarinet aan Musart Hasselt.

Graziana werkt als professionele muzikant projectmatig mee bij meerdere orkesten. Zij heeft een brede muzikale interesse en speelt naast klarinet ook alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Zo blaast zij vol overgave op haar baritonsax bij coverband Dimension 12. Wat Graziana ook speelt, aan passie en uitdrukkingskracht ontbreekt het nooit!

Dirigente Drum- & percussionband: Donatella Buzzerio

Donatella begon in 1997 haar muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Beringen. In 2004 koos ze voor de richting muziek aan de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt. Ondertussen bleef ze trouw haar pianolessen volgen aan de muziekacademie en behaalde ze in juni 2007 haar diploma hogere graad met grootste onderscheiding. Naast piano volgde zij ook de opleiding klassiek slagwerk. Donatella vervolgde haar muziekopleiding aan LUCA School of Arts – Campus Lemmens te Leuven en behaalde in juni 2013 met onderscheiding haar masterdiploma muziek specificatie piano en haar diploma Specifieke lerarenopleiding.

Donatella is actief in meerdere orkesten en als professionele muzikant werkt ze projectmatig mee aan diverse muziek- en koorprojecten. Daarnaast doceert ze

piano en begeleidingspraktijk aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Theater Lanaken en is ze muziekleraar in het Inspirocollege te Houthalen. Verder werkt ze ook als coördinator klassiek en leraar muziektheorie, harmonie, notenleer en piano in MUSART (Muziekhumaniora Kindsheid Jesu Hasselt).